ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

Αφορά στους συμμετέχοντες του NGFL4 και σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στο NGFL5 μέχρι 30/06/2018


Η εταιρία μπανανών Fyffes, σε συνέχεια της συνεργασίας της με την εταιρεία Stalexpo, σαν μεγάλος χορηγός του NGFL5, προκηρύσσει τον εικαστικό διαγωνισμό “B ANANAS CANVAS”
Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία μακέτας η οποία θα συνδυάζει μπανάνες ή/και ανανάδες πιθανώς με το λογότυπο της Fyffes και το σήμα της Κιβωτού του Κόσμου, ή μακέτα έμπνευσης και συνδυασμού του εκάστοτε καλλιτέχνη. Απευθύνεται στους νέους σχεδιαστές, σπουδαστές και καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο NGFL4, αλλά και σε όσους δηλώσουν συμμετοχή για το NGFL5 μέχρι τις 30/06/18.
Η μακέτα ή οι μακέτες που θα επιλεγούν (από την εταιρία) θα εκτυπωθούν σε μπλούζες, τσάντες, ή και σε άλλα αντικείμενα & αξεσουάρ τα οποία θα κατασκευασθούν από χορηγούς και θα διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, η οποία θα τα χρησιμοποιήσει όπως εκείνη αποφασίσει.

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα παραχωρήσουν τα δικαιώματα χρήσης των δημιουργιών τους στην Κιβωτό του Κόσμου, και στον χορηγό, οι οποίοι θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν προς όφελος τους.
Ο δημιουργός της μακέτας ή των μακετών που θα επιλεγεί, θα βραβευθεί από την εταιρία Fyffes με το χρηματικό ποσόν των 1.000€ και θα του δοθεί η ευκαιρία να συμμετέχει στο NGFL5 ως guest.
Η μακέτα που θα κερδίσει θα χαίρει ειδικής παρουσίασης στο NGFL 5. Αν ο νικητής είναι σχεδιαστής μόδας, στην κολεξιόν που θα παρουσιάσει θα την εντάξει σε ένα outfit, αν είναι καλλιτέχνης, art director, εικαστικός, ή φωτογράφος η μακέτα θα παρουσιαστεί σε ένα installation art.
Η βράβευση θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του NGFL5.

Εάν θέλεις να δηλώσεις συμμετοχή επικοινώνησε μαζί μας εδώ.

 Όροι του Διαγωνισμού:

 1. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους συμμετείχαν στο NGFL4 και σε όσους θα κλείσουν συμμετοχή στο NGFL5 μέχρι 30/06/2018.
 2. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί άνω των 18 ετών, κάτοικοι Ελλάδος ανεξαρτήτως υπηκοότητος.
 3. Θα γίνουν δεκτά όλα το έργα κάθε τεχνικής ή μέσου, με μόνη προϋπόθεση να μπορούν να προσαρμοστούν και να εκτυπωθούν σε χρηστικά αντικείμενα.
 4. Κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλει ένα ή περισσότερα έργα.
 5. Τα πνευματικά δικαιώματα του έργου θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, και στην εταιρία που χορηγεί αυτόν τον διαγωνισμό, οι οποίες θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν για εμπορικό σκοπό εφόσον το επιθυμούν.
 6. Μαζί με τα έργο πρέπει να υποβληθεί σύντομο βιογραφικό σημείωμα και αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
 7. Για τα έργα που θα υποβάλλονται θα σταλεί στον καλλιτέχνη, ηλεκτρονικά, αριθμός μητρώου έργου και απόδειξη παραλαβής.
 8. Τα έργα θα πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο email της διοργάνωσης (stalex@otenet.gr) το αργότερο μέχρι τις 10/07/2018.
 9. Η επιλογή του νικητή θα γίνει τον Αύγουστο. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί ατομικά στο τέλος Αυγούστου και η βράβευσή του θα γίνει στο πλαίσιο του NGFL5.
 10. Τα στοιχεία του νικητή και η μακέτα του θα προβληθούν από την εταιρία μας στα social media αρχές Σεπτεμβρίου.
 11. Όλα τα έργα των συμμετεχόντων θα προβληθούν σε ειδικό σημείο της Διπλαρείου Σχολής, εφόσον παραδοθούν εκτυπωμένα σε διάσταση που θα τους ζητηθεί και με επαρκές κρέμασμα ή τοποθετημένα σε τρίποδα.
 12. Τα έργα θα αξιολογηθούν από τον χορηγό του διαγωνισμού – με όποιον τρόπο επιλέξει, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος και για την απονομή του βραβείου. Η απόφασή του, θα είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί μέσω δικαστικής ή άλλης οδού από οποιονδήποτε.
 13. Στο νικητή θα απονεμηθεί χρηματικό βραβείο €1000 και ως ειδικό βραβείο, συμμετοχή guest στον τομέα του στο NGFL5.
 14. Το βραβευμένο έργο θα παρουσιαστεί με ιδιαίτερο τρόπο στα social media και σε έκθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του NGFL5.